Рушникосушарки від виробника

Пн. - Пт.

9.00-18.00

Пн. - Пт.

9.00-18.00

Рушникосушарки від виробника

Кошик

Скільки електроенергії витрачає рушникосушилка

01.07.2020
Скільки електроенергії витрачає рушникосушилка

Скільки споживає електрична рушникосушарка? Відповідь на це питання потрібно знайти перед покупкою конструкції, щоб визначити раціональність її придбання. Витрата енергії залежить від кількох факторів, а розрахувати енергоспоживання вироба можна за спеціальною формулою.

Від чого залежить енергоспоживання конструкції?

Щоб дізнатися, скільки кіловат тягне рушникосушарка, потрібно вивчити особливості конкретного пристрою. Виробник пропонує конструкції з різними видами нагрівальних елементів, а вибір вироби здійснюється в залежності від того, як буде використовуватися рушникосушарка. Потужність і розміри пристрою також впливають на кількість споживаної електроенергії.

Найчастіше виріб розміщують у ванній кімнаті, використовуючи його для сушіння речей і обігріву. Щоб підтримувати в приміщенні температуру повітря близько + 25 ° С і запобігти швидке зношення конструкції на 1 кв.м площі має припадати приблизно 120-150 Вт потужності рушникосушарки електричної. Споживання енергії залежить від кількості і ступеня вологості білизни, розміщеного на поверхні виробу, показника вологості повітря і інтенсивності циркуляції повітряних мас в приміщенні.

Потужність і тип нагрівального елементу вироби

Енергоспоживання пристрою залежить від того, до якого виду належить рушникосушарка. Витрата енергії можна приблизно розрахувати, знаючи потужність вироби. А цей параметр, в свою чергу, залежить від типу нагрівального елементу, встановленого в конструкції.

Основні види виробів:

  1. Кабельні або «сухі». Полотенцесушитель, потужність якого не перевищує 180 Вт. Пристрій швидко нагрівається по всій поверхні і так само швидко остигає, тому призначено винятково для сушіння білизни. Нагрівання конструкції здійснюється за допомогою кабелю, а в ролі твердого теплоносія зазвичай використовується графіт. Виріб відрізняється довговічністю, але при його установці потрібна наявність автомата УЗО, який допоможе виключити можливість випадкового ураження струмом при короткому замиканні в мережі.
  2. Рідинні або «мокрі». Їх потужність може досягати Потужність 2000 Вт. Усередині пристрою знаходиться рідкий теплоносій - масло або антифриз. Він повільно нагрівається і довго залишається гарячим після виключення вироби, тому конструкція використовується для сушки речей і обігріву кімнати. Нагрівання теплоносія здійснюється за допомогою Тена, встановленого всередині корпусу.
  3. Комбіновані. Такий виріб має більш високу вартість і підключається до системи опалення або центрального гарячого водопостачання, але при цьому має вбудований ТЕН. Конструкцію можна підключити до електромережі, але під час опалювального сезону вона зазвичай не потребує джерелі живлення, працюючи як пристрій водяного типу.

Є моделі з терморегулятором, який забезпечує включення і виключення вироби при досягненні певної температури в приміщенні. Саме від наявності терморегулятора може залежати, скільки електроенергії витрачає полотенцесушитель.

Розміри пристрою

При виборі потрібно також враховувати, яку форму і розмір має рушникосушарка. Скільки ват споживається пристроєм - безпосередньо залежить від її габаритів. Великі вироби нагріваються довше, тому використовують більше енергії, ніж компактні моделі.

Скільки електроенергії витрачає рушникосушарка, яка експлуатується для обігріву кімнати? Цей показник залежить не тільки від потужності пристрою, але і від площі приміщення. Для обігріву невеликого простору буде достатньо компактного вироби, яке споживає мінімум електроенергії. У просторій кімнаті краще встановити більшу конструкцію, оскільки маленький пристрій не зможе прогріти великий простір і буде швидко зношуватися, працюючи на піку потужності.

Скільки кіловат тягне полотенцесушитель: формула розрахунку

Знаючи потужність, зазначену в паспорті пристрою, можна самостійно обчислити, скільки споживає електрична рушникосушарка. Помноживши потужність вироби на кількість годин його роботи в добу, визначають, скільки енергії щодня використовує рушникосушарка. Витрата енергії за місяць обчислюють множенням отриманого значення на 30. Щоб визначити приблизну щомісячну вартість експлуатації виробу, досить помножити кількість споживаних ват на тарифну ставку подачі електроенергії.

BACK TO TOP